15

Maak kennis met de blote borsten boekenclub

Kijknou. Bijzondere en bizarre boekenclub trekt aandacht in New York: topless lezen

In bijna alle opzichten is deze boekenclub uit New York er een als vele anderen. De vrouwen die lid zijn discussiëren over de boeken die ze met elkaar lezen en ondertussen praten ze over hun leven, de liefde en hun werk. Ze eten een hapje met elkaar en drinken wat. En in de zomer lezen ze buiten. In het park. Wat dan het grote verschil is met een gewone boekenclub? Nou, deze vrouwen lezen topless.

In New York is het niet verboden om topless te zijn in parken en daar maakt ‘The Outdoor Co-ed Topless Pulp Fiction Appreciation Society’ gretig gebruik van.

In eerste instantie was het niet eens bedoeld als politiek statement, vertelt een van de vrouwen die lid zijn in een filmpje op de website Salon.com. Maar als dit kan bijdragen aan de bewustwording dat topless niet raar of verkeerd is, dan doen we het graag. De vrouw die wordt geïnterviewd vervolgt:

Het is om te lachen hoe erg de seksualisering  van borsten is in onze maatschappij.

Wat ze dan lezen? Nou, ‘About The Girl With the Deep Blue Eyes’ bijvoorbeeld. Een pulproman met als omslagfoto, drie keer raden, een topless vrouw.

Meer informatie over de titels die de topless dames lezen, de reacties die ze krijgen op hun verschijning vind je op hun website.

Volgens Salon.com is het filmpje overigens niet geschikt om te kijken op het werk, maar daar denken wij gelukkig nog anders over.
Bekijk het filmpje hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)