Laatste update 22:20
20

Filmmaker Ken Loach komt Jeremy Corbyn te hulp met video over macht

Donderdag 8 juni vinden in de Groot-Brittannië de parlementsverkiezingen plaats. De partij van Jeremy Corbyn lijkt het in aanloop naar die verkiezingen goed te doen. Volgens de laatste peilingen zal Corbyn huidige premier Theresa May weten te verslaan. Credo van Corbyns Labour: For the many, not the few.

In datzelfde thema heeft Ken Loach, de beroemde socialistische filmmaker die voor zijn film “I, Daniel Blake” in Cannes de prestigieuze Palme d’Or won, een video gemaakt waarin hij het gedachtegoed van de partij kracht bij zet. In dit spotje komt de gewone burger aan het woord. “Macht verleent niets zonder eis”, is er in het filmpje te horen. En als de machtigen niet uit zichzelf willen bewegen, dan moet er het een en ander geëist worden. Daarom komt in dit spotje een aantal simpele, en logische , eisen aan bod, waar de gewone burger, de arbeider, recht op wil hebben.

We eisen gezondheid, werk, woning en onderwijs en zorg in tijden van nood […] We eisen volledig de vruchten te kunnen plukken van ons werk.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)