Laatste update 11:05
7

Marechaussee vuurt per ongeluk pistool af tijdens toespraak Hollande

Een Franse marechaussee vuurde dinsdag tijdens een toespraak van president Hollande per ongeluk zijn dienstwapen af. Hollande pauzeerde om ogenschijnlijk kalm te informeren of het ernstig was, daarna sprak hij verder. Uiteindelijk bleken twee mensen gewond te zijn geraakt.

De marechaussee was onderdeel van het veiligheidsteam belast met de bescherming van Hollande tijdens de toespraak in het stadje Villognon. Volgens een woordvoerder ging het pistool af toen de man een andere houding aannam en daarbij het wapen verkeerd vasthield. De kogel schampte de kuit van een aanwezige en boorde zich vervolgens in het been van een ander. De gewonden werden direct naar het ziekenhuis vervoerd.

Hoewel Frankrijk in de hoogste staat van paraatheid verkeert na meerdere terroristische aanslagen in het land, bleven de veiligheidsdiensten na het schot bijzonder rustig. Ook de president zelf knipperde nauwelijks bij het horen van het schot. ‘Ik hoop dat het niets ernstigs is,’ zei hij. ‘Ik denk het niet,’ voegde hij daar aan toe en vervolgde zijn toespraak.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)