37

Meisje van 7 schrijft boze brief aan LEGO

'De meisjes hingen alleen maar thuis rond, of op het strand, of gingen winkelen en ze hadden geen baan, maar de jongens gingen op avontuur'

Toen columnist en wetenschapsjournalist Asha ten Broeke de aandacht vestigde op de manier waarop traditionele genderrollen worden benadrukt in speelgoed en zich hardop afvroeg of we daar nu wel zo blij mee moeten zijn, namen velen dat haar niet in dank af. Want het is allemaal leuk en aardig met die vrouwenemancipatie, maar stiekem vinden meisjes niks heerlijker dan een beetje stofzuigen enzo. Toch? De zevenjarige Charlotte dacht daar toch anders over en verliet onlangs zwaar teleurgesteld de speelgoedwinkel. Ze ging echter niet bij de pakken neerzitten en besloot de producenten van haar lievelingsspeelgoed, LEGO, een boze brief te schrijven.

Een vertaling van de brief van Charlotte vind je hieronder:

Lieve LEGO-makers,

Mijn naam is Charlotte. Ik ben 7 jaar oud en hou van LEGO, maar ik vind het niet leuk dat er meer LEGO-jongenspoppetjes zijn en bijna geen LEGO-meisjespopptejes.

Vandaag ging ik naar de winkel en zag twee afdelingen met LEGO, roze voor meisjes en blauw voor jongens. De meisjes hingen alleen maar thuis rond, of op het strand, of gingen winkelen en ze hadden geen baan, maar de jongens gingen op avontuur, werkten, redde mensen en hadden banen, ze zwommen zelfs met haaien.

Ik wil dat jullie meer LEGO-meisjespoppetjes maken en dat jullie hen op avontuur laten gaan en lol laten maken, oké!?!

Dankuwel.

Van Charlotte.

cc-foto: FriendsBricks

Geef een reactie

Laatste reacties (37)