Laatste update 19:04
51

Mensen die schelden, naakt door het huis lopen, zijn intelligenter

Je zou het niet zeggen als je de straat of het verkeer observeert en al helemaal niet als je op sociale media rondneust, maar onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit van Rochester hebben vastgesteld dat mensen die veel schelden intelligenter zijn dan mensen die zich beschaafd gedragen. De wetenschappers enquêteerden duizend proefpersonen over vierhonderd vormen van typisch gedrag. Uit de resultaten bleek dat mensen die schelden intelligenter zijn dan de mensen die zeiden dat niet te doen.

Hetzelfde geldt voor mensen die graag naakt door hun huis lopen en voor hen die bij voorkeur een pittig ontbijt eten. Dus wellicht dat degene die op Twitter tegen je zit te schelden naakt op de bank zit en net wat Madame Jeanettes als ontbijt heeft gegeten.

Het onderzoek maakte ook duidelijk dat mensen die onder de douche zingen vaak een prettige persoonlijkheid hebben. Ook ontdekten ze dat extraverte types graag schuine moppen vertellen. Die laatsten rijden ook liever met hoge snelheid in hun auto rond en drinken en gokken graag.

De resultaten zijn gepubliceerd in Personality and Individual Difference journal. Wat natuurlijk een waardeloos kloteblad is.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)