33

Middelvinger voor racist Trump

Migrantenkinderen spreken zich uit tegen de haat van The Donald

Hij mag dan aan kop staan in de peilingen voor de republikeinse presidentskandidaat, niet iedereen is fan van de grofgebekte en ronduit racistische Donald Trump.


Zoals de Latino-kinderen in dit filmpje dat in razend tempo over het internet gaat. Op niet mis te verstane wijze vertellen ze The Donald wat ze van hem en zijn racistische uitspraken vinden en hoe trots ze op hun afkomst zijn. 

Eerder dit jaar gaf Trump Mexico en Mexicaanse migranten de volle laag. Volgens de xenofobe miljardair stuurt Mexico ‘verkrachters en drugdealers’ naar de Verenigde Staten: ‘Ze brengen drugs, ze brengen criminaliteit. Het zijn verkrachters.’ De toespraak, die overigens bij lange na niet de eerste haatspeech was die Trump over Latino’s deed, kwam hem op veel kritiek te staan. Hetzelfde geldt voor Trumps plannen om een muur aan de Amerikaanse zuidgrens te bouwen en manieren te vinden om in Amerika wonende Mexicaans-Amerikanen te deporteren. Desondanks vindt Trump vooral aan rechterzijde van het politieke spectrum ook veel voorstanders. 

Maar, zoals de kinderen zelf zeggen in het filmpje van actiegroep Deport Racism:

‘Ik ben een Amerikaan, geboren in de Verenigde Staten. Dit is mijn thuis. Je kan niet zomaar mijn rechten afpakken. Als je iets tegen de Grondwet hebt en waar het voor staat, dan rot je zelf maar op.’

Geef een reactie

Laatste reacties (33)