Laatste update 17:22
37

Miljardair start giga-actie op Times Square om Donald Trump af te zetten

Miljardair Tom Steyer is een gigantische actie gestart om de Amerikaanse president af te zetten. Op digitale billboards in het hart van New York, Times Square, worden toeschouwers tot aan Oud & Nieuw iedere tien minuten opgeroepen om actie te ondernemen en een petitie te ondertekenen waarin het Congres wordt opgeroepen Donald Trump af te zetten. De video werd reeds online verspreid, maar is nu dus ook larger than life op Times Square te zien.

Tom Steyer tegenover Bloomberg:

We plaatsen een paar grote reclameborden op Times Square om de afzetting van de president te eisen. We hebben oprecht het gevoel dat dit hét grote probleem is waar het Amerikaanse volk nu mee wordt geconfronteerd maar waar niemand nu voor opkomt, maar wat het overweldigend aantal Amerikanen denkt.

Hij waarschuwt dat Trumps’ presidentschap de Verenigde Staten op het randje van een nucleaire oorlog heeft gebracht, maar ook dat Trump onderzoek van de FBI heeft belemmerd, dat Trump geld van buitenlandse overheden heeft geaccepteerd en dat de president heeft gedreigd nieuwsorganisaties te zullen sluiten. Allen in strijd met de Amerikaanse grondwet, aldus Steyer.

Congresleden en leden van zijn eigen regering weten dat deze president een duidelijk en aanwezig gevaar is, dat hij geestelijk onstabiel is en dat hij bewapend is met nucleaire wapens. En ze doen niets.

Zes democratische leden van het Huis van Afgevaardigden zijn onlangs gestart met een procedure om Donald Trump af te zetten. Zij menen op basis van zes van Trumps acties – waaronder het ontslag van FBI-baas James Comey in mei – voldoende munitie te hebben om de afzettingsprocedure succesvol te doen aflopen.

The Independent: Billionaire buys Times Square billboards calling for Donald Trump’s impeachment

Geef een reactie

Laatste reacties (37)