0

Moe maar niet versleten: senior ‘drags’ in San Francisco

'Beautiful By Night' van James Hosking toont het harde werken van oudere travestieten in San Francisco 

Documentairemaker en fotograaf James Hosking maakte een portret van drie senior travestieten in San Francisco in naar het schijnt de enige overgebleven homobar in de wijk Tenderloin in San Francisco. “Travestie lijkt misschien passé, maar ik vond sommige aspecten eraan nog onderbelicht, zoals identiteit, arbeid en het performatieve”.

Beautiful By Night from James Hosking on Vimeo.

Donna Personna, Collette LeGrande en Olivia Hart treden op in bar Aunt Charlie’s en geven zich, ondanks de gebruikelijke lagen make-up, bloot voor de lens van Hosking.

Hosking wil de oudere artiesten laten zien in al hun ijver en eerlijkheid, maar wil het geloofwaardig en subtiel brengen. Tegen de Hufftington Post zegt hij:

Het was mijn doel om de authentieke ervaringen van deze oudere artiesten te laten zien. Ze zijn geen karikaturen maar complexe, 3-dimensionale mensen die zich nog steeds een weg werken door de onzekerheden uit hun jeugd, zoals de meeste van ons doen.

De maker hoopt op begrip en waardering voor de harde werk(st)ers:

Ik hoop dat kijkers de tijd, het geld en het uithoudingsvermogen waarderen dat nodig is om jezelf in een travestiet om te toveren. Het is echte arbeid en niet altijd bepaald glamoureus. Vooral van oudere artiesten vraagt het inzet en energie om het proces interessant te houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)