Laatste update 17:11
103

Mohammed (10) maakt docu: kan ik wel succesvol worden als Marokkaan?

De tienjarige Mohammed Mkadmi uit Leiden vraagt zich af of je wel succesvol kunt worden als Marokkaan. Hij wil graag journalist worden maar ziet zelf alleen maar berichten over ‘criminele Marokkanen’ om zich heen. Samen met mediabedrijf Studio Moio maakt hij een documentaire over zijn zoektocht.  De partner van Omroep West, Unity FM interviewt hem daarover.

De kleine Mo liep op een dag de werkplaats van Studio Moio binnen en zag een Marokkaanse cameraman. Medewerker Nathalie Lecina vertelt:

Mo vroeg kan je ook cameraman worden als je Marokkaan bent, dan? En dan kijk je in de ogen van een tien-jarig jochie en dan denk je ‘dit kan niet waar zijn.’

Mohammed ging samen met Lecina op pad om de Rotterdamse burgemeester en oud-journalist Ahmed Aboutaleb te interviewen en op de redactie van het NOS-journaal sprak hij presentator Mustafa Marghadi die hem adviseerde om zich niet te laten belemmeren door waar zijn ouders vandaan komen: ‘het heeft niks te maken met wat ik leuk vind’.

De ambitieuze Leidsenaar raakte gemotiveerd door zijn gesprekken met bekende Marokkaanse-Nederlanders en hoopt nog meer succesvolle mensen te spreken buiten de media. Zijn documentaire zal uiteindelijk gebruikt worden als lesmateriaal voor op scholen.

Op de Facebook van Omroep West krijgt Mohammed veel steunbetuigingen van mensen die hem een hart onder de riem willen steken maar ook verder willen helpen met zijn zoektocht.

Geef een reactie

Laatste reacties (103)