10

Na de tuigvloggers nu de stuntfietsers?

In Rotterdam heeft een groep jongeren een nieuwe manier gevonden om de gemoederen hoog op te laten lopen: fietsend. Verenigd onder de naam “Team Domina” rijden zij in een grote groep rond, waarbij zij ook de nodige stunts uithalen. Wat beduidend minder amusant is, aldus getuigen, is dat de jongeren daarbij de verkeersregels aan hun laars lappen en voor overlast zorgen.

‘Een low-budget-motorclub’, noemt de Rotterdamse politie het. De groep van een man of veertig kreeg zondag nog uitleg in de verkeersregels van de politie en stadsbeheer, nadat de jongeren op social media een ‘ride out’ hadden aangekondigd.

Niet geheel onverwacht ging het daarna alsnog mis. De jongeren gingen zigzaggend de rijbaan over, waarna de agenten de achtervolging inzetten. De jongeren sloegen daarop massaal op de vlucht. Twee van hen konden daarna alsnog worden aangehouden. Nog een derde werd later opgepakt wegens het stelen van een blikje drinken. Alle drie de aangehouden jongens zijn 15 jaar oud.

Op het instagramaccount van de groep is te zien dat de jongeren dan wel voor de nodige overlast zorgen, maar toch ook zeker behendig zijn op hun tweewielers.

Bron: Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (10)