5

Natte Penelope Cruz wil aarde redden

Kijknou: wereldsterren lenen hun stem aan films over de kwetsbaarheid van de natuur… Penelope Cruz is de stem van het water, Julia Roberts is moeder aarde

Ook als je ze niet ziet, herken je hun stemmen uit duizenden: de wereldberoemde acteurs Kevin Spacey, Edward Norton, Robert Redford, Harrison Ford, Julia Roberts en Penelope Cruz. Ze zijn de cast van een serie films die anders is dan alles wat ze ooit gespeeld hebben. Ze hebben hun stem geleend aan een reeks korte natuurfilms over de kwetsbaarheid van de aarde.


In iedere film, ze duren maar een paar minuten, is een andere acteur de stem van een onderdeel van onze planeet. Zo spreekt Penelope Cruz namens het water, is Kevin Spacey het regenwoud en is ‘pretty woman’ Julia Roberts de stem van moeder aarde.

Zonder deze beroemde stemmen kijk je naar mooie, maar wel de zoveelste beelden van hoe mooi de natuur is, maar zodra de acteurs gaan praten verandert het effect. Pas dan voel je de ernst van het feit dat we niet zorgvuldige met de planeet omgaan.
De films staan op de website ‘Nature is speaking‘ en zijn gemaakt door de organisatie Conservation in de hoop dat we met elkaar de discussie aangaan over de toekomst van de natuur. Want, zo zegt de organisatie, de natuur heeft ons niet nodig. Wij haar wel.

CC foto: Hot Gossip Italia

Geef een reactie

Laatste reacties (5)