6

Nederlandse voetbalfans vluchten naar België

Na nederlaag tegen Turkije is workshop 'Belgische supporter worden' razend populair op Facebook

De kans dat het Nederlands Elftal volgens jaar niet aan het EK kan meedoen is na het 3-0 verlies tegen Turkije zondag griezelig groot geworden. Oranjefans voelen zich verslagen: hoe moeten ze nou de kampioenschappen volgen volgend jaar?

Onze vriendelijke Zuiderburen hebben wel een suggestie: word gewoon fan van het Belgische elftal en laat je omscholen tot Belgische supporter!

Op zaterdag 24 oktober wordt er in Brussel een Facebookevenement gehouden met een heuse Workshop ‘Belgische supporter worden’, schrijft HLN.be.

En nu de kansen er voor Oranje steeds slechter uit beginnen te zien, zijn er behoorlijk wat teleurgestelde supporters die daar wel oren naar hebben. Het regent aanmeldingen op de site. Binnen een dag hadden al bijna 30.000 mensen aangegeven naar België te willen vluchten.

Hoe zo’n workshop eruit ziet? Wel, de Hollandse cursisten gaan natuurlijk oefenen met het zingen van het Belgisch volkslied. Maar ze zullen ook Jupiler moeten leren drinken in plaats van Heineken. En natuurlijk worden de oranje shirts omgewisseld voor shirts in rood, zwart en geel. De bedenkers van het Facebookevenement gaan zelfs een praktijkles ‘afstandsbediening bedienen’ geven zodat de nieuwe België-supporters de Belgische televisiezenders weten te vinden.

Ook de Belgische voetbaltermen worden al onder de loep genomen. Want wat wij scheenbeschermers noemen, zijn voor de Belgen scheenlappen. Om maar een voorbeeld te geven.

De kans dat de workshop een daverend succes wordt is groot, want als Nederland het EK nog wil halen, zal het nu alle wedstrijden moeten winnen en zal Turkije van Tsjechië en IJsland moeten verliezen.

cc foto: Carolien Coenen

Geef een reactie

Laatste reacties (6)