8

Netflix waarschuwt kijkers voor ongelukken door stompzinnige challenge

Het is een gigantische hit op streamingplatform Netflix, Bird Box, een nieuwe film met in de hoofdrol Sandra Bullock. In de film probeert een monster mensen ertoe te bewegen zichzelf wat aan te doen en de enige manier om je er tegen te wapenen is een blinddoek dragen zodat je het monster niet aan kunt kijken. Dat is dan ook de reden dat het personage van Bullock vrijwel de gehele film geblinddoekt in beeld is.

Het mag dan ook inmiddels niet meer heel verwonderlijk zijn dat daar een nieuwe trend uit voortkomt op delen van het internet waar men graag het verstand opzij schuift voor clicks en likes. Zie daar: de BirdBoxChallenge. Op sociale media wemelt het inmiddels van mensen die zich laten filmen, of dat zelf doen, terwijl ze geblinddoekt hun weg proberen te vinden. In huis, op straat en nu ja, eigenlijk overal waar een gevaarlijk ongeluk vrij makkelijk te veroorzaken is.

De stompzinnige challenge dreigt inmiddels zo uit de hand te lopen dat Netflix zich genoodzaakt zag te waarschuwen:

‘Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: RAAK ALSJEBLIEFT NIET GEWOND MET DEZE BIRD BOX CHALLENGE. We weten niet hoe het is begonnen en we waarderen de liefde, maar Jongen en Meisje hebben maar een wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in het ziekenhuis belanden door memes.’

 

Geef een reactie

Laatste reacties (8)