Laatste update 14:33
51

Nieuwsuur confronteert ambassadeur VS met eigen uitspraak: “Fake news”

De Verenigde Staten hebben hun nieuwe ambassadeur naar Nederland gestuurd: Pete Hoekstra, Amerikaan met een Nederlandse achtergrond. De in Groningen geboren, maar al op jonge leeftijd geëmigreerde Hoekstra werd al langer genoemd als kandidaat voor de positie en dat werd niet direct goed ontvangen. Hoekstra houdt er namelijk zeer conservatieve opvattingen op na.

Zo is Hoekstra een zogeheten “pro-lifer”, oftwel fel anti-abortus. Als Congreslid stemde hij dan ook 18 jaar lang tegen elke vorm van wetgeving op dat gebied. Ook is Hoekstra fel gekant tegen het homohuwelijk en steunde hij meerdere initiatieven om in de Verenigde Staten het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht te verbieden.

Maar Hoekstra heeft ook zo zijn bizarre ideeën over migranten in Europa en in zijn geboorteland Nederland in het bijzonder. Zo zei hij dat Nederland als gevolg van migratie inmiddels no-go zones kent en dat politieauto’s en zelfs politici hier in brand worden gestoken. Als een journalist van Nieuwsuur Hoekstra met die opmerkingen confronteert wil de nieuwe ambassadeur daar niets van weten. ‘Dat heb ik niet gezegd. Wij noemen dat fake news.’ Maar als dan blijkt dat die uitspraken gewoon zijn opgenomen, is het opeens fake news dat Hoekstra eerder nog zei dat het fake news was.

Enfin. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)