Laatste update 22:51
44

Noam Chomsky over Donald Trump, waarvan hij de verkiezing 6 jaar geleden voorspelde

In 2010 stelde de befaamde hoogleraar Noam Chomsky dat het presidentschap van de VS voor het oprapen lag voor een populistische kandidaat. Met Mehdi Hasan van Al Jazeera bespreekt hij de nieuwe president. Hasan is gretig om Trump neer te zetten als de grote schrik van de wereld. Wat denkt de altijd kritische Chomsky daarvan? Hij begint positief en verwelkomt dat Trump geen dreigende taal uitslaat tegen Rusland. De wereld is immers gediend bij het verminderen van het risico op een nucleair conflict.

Of de Amerikaanse media bij hebben gedragen aan de verkiezing van Trump? Jazeker, maar anders dan je zou verwachten, volgens Chomsky. De media hebben zich louter gericht op het spektakel en alle relevante kwesties laten liggen. Zo was er amper tot geen aandacht voor klimaatverandering, de grootste bedreiging voor de planeet in deze tijd.

Hij ziet ook wel een lichtje aan het einde van de tunnel. Onder jongeren was Hillary Clinton favoriet en Bernie Sanders was bij de jongere generaties nog populairder dan Clinton. Dat belooft wellicht wat voor toekomst, aldus Chomsky.

Meer Chomsky: Trump in the White House: An Interview With Noam Chomsky

Geef een reactie

Laatste reacties (44)