40

&…NPO betaalt ton voor domeinnaam

Postduivenorganisatie krijgt ton van NPO … Vrouwelijke eetgewoontes beter voor milieu ... Gemeente Rotterdam moet ongekend hard snoeien …&Israëlische groene partijen tegen windpark

Meer nieuws vandaag

Wie goed vindbaar wil zijn op het internet betaalt soms een dure prijs. De Nederlandse Publieke Omroep betaalde een ton voor de domeinnaam npo.nl om die over te nemen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Terwijl in tijden van bezuinigingen 625 mensen hun baan gaan kwijtraken vindt de NPO het belangrijk om vindbaar te zijn. (Metro-Nieuws)

Vrouwelijke eetgewoontes zijn beter voor het milieu. Uit een Duits onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld minder vlees en boter eten, maar juist meer fruit en groente. Dat is beter voor het milieu omdat daarmee minder broeikasgassen vrijkomen. Als alle Duitse mannen zouden eten zoals vrouwen, zou een oppervlakte ter grote van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe vrijkomen, menen de onderzoeken van de universiteit in het Duitse Halle. Ook zou het 15 miljoen ton broeikasgassen en 60.000 ton ammoniak schelen. (Volkskrant)

Bij de gemeente Rotterdam wordt flink gesnoeid. Maar liefst 2450 van de in totaal 13.000 voltijd banen verdwijnen. Daarmee moet 500 miljoen worden bezuinigd. Dat is bijna het dubbele van het daarvoor begrote aantal. Het bedrag liep hoog op om de gemeente het begrotingsgat van de 100 miljoen die nodig is bij de sociale dienst. (Trouw)

Canada laat toch transgender Jenna Talackova (23) meedoen aan de Miss Universe-verkiezingen. Eerder bepaalde de organisatie dat Jenna niet mocht meedoen omdat ze niet als vrouw was geboren. Het is inmiddels vier jaar geleden dat ze zich liet ombouwen. (AD)

Opmerkelijk. Groene partijen zijn doorgaans felle voorstanders van duurzame energie als windenergie. De Israëlische groene partijen bieden nu echter weerstand tegen een windmolenpark omdat de wieken vogels en vleermuizen kunnen doden. Het windpark is goed voor het opwekken van 800 megawatt. (Haaretz)

cc-foto: Riemer Palstra
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)