Laatste update 09:44
116

Nu al overal in VS standbeelden van Trump, naakt

Dictators komen veelal via verkiezingen aan de macht en richten vervolgens overal standbeelden van zichzelf op. Amerikaanse kunstenaars hebben een alvast een voorschot genomen op die traditie door in vijf steden levensgrote en -echte standbeelden neer te zetten van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De autoritaire politicus die politiek verandert in een freak show, gebruikt in zijn campagne vaak seksualiteit. Geheel in die stijl zijn de standbeelden naakt. “Anatomisch correct,” merkt voorbijganger fijntjes op “behalve de handen, die zijn te groot”, vult een ander aan, een gevatte verwijzing naar de manier waarop Trump in een van zijn speeches de omvang van zijn eigen geslacht ter sprake bracht.

Het werk is getiteld “De keizer heeft geen ballen” en de kunstenaars die het maakten stellen in een persverklaring onder meer te hopen “dat Donald Trump, onze eigentijdse keizer van fascisme en bekrompenheid, nooit geïnstalleerd zal worden in de machtigste politieke en militaire functie in de wereld.”

De beelden zijn inmiddels verdwenen, want zoals de autoriteiten in New York al even toepasselijk opmerkten, het gaat om een “unpermitted erection” en die zijn – hoe klein ook – niet toegestaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (116)