9

Obama eert Ellen DeGeneres in emotionele speech

President Barack Obama heeft dinsdag voor de laatste keer de Medal of Freedom uitgereikt aan een aantal prominenten dat zich sterk heeft gemaakt voor vrijheid. Onder hen is ook presentatrice, actrice en stand-upcomedian Ellen DeGeneres. Obama hield een prachtige speech over de rol van DeGeneres voor de emancipatie en acceptatie van de LHBT-gemeenschap. DeGeneres kwam twintig jaar geleden uit de kast. Sindsdien is een hoop veranderd in de Verenigde Staten – zo is het huwelijk tussen twee partners van hetzelfde geslacht gelegaliseerd – maar holebi’s hebben nog dagelijks te maken met discriminatie en uitsluiting op basis van hun seksuele voorkeur. Obama sprak:

Nu is het makkelijk om te vergeten hoeveel moed er 20 jaar geleden nodig was om je coming-out te doen op het publieke toneel. Het was een ongelofelijke last om dat te dragen, om je carrière op die manier op het spel te zetten. Dat doen mensen niet vaak.

DeGeneres hield het, volkomen begrijpelijk, niet droog bij de ontvangst van haar medaille.

Onder de andere gelauwerden zijn onder meer Robert De Niro, Tom Hanks, Bill en Melinda Gates, Robert Redfort, Diana Ross en Bruce Springsteen.

DeGeneres had de medaille ceremonie bijna niet gehaald: ze was haar ID vergeten en mocht het Witte Huis daarom aanvankelijk niet in.


Toen ze uiteindelijk het gebouw in mocht, moest er natuurlijk een Mannequin Challenge-video gemaakt worden:

Geef een reactie

Laatste reacties (9)