Laatste update 21:31
6

Oh jee: nieuwslezer legt geheime boodschappen in emoji’s bloot

Zelden werd een generatiekloof duidelijker in beeld gebracht dan tijdens een nieuwsuitzending van Q13 Fox News uit het Amerikaanse Seattle. Daar probeerde de nieuwslezer zijn publiek uit te leggen wat het betekent wanneer hun kinderen berichtjes naar elkaar sturen met daarin niets anders dan emoji’s.

Hoewel de uitzending een serieus onderwerp aansneed, namelijk cyberpesten, besloot de nieuwslezer wel heel diep in te gaan op de mogelijk verborgen boodschappen in die onschuldig ogende plaatjes. Zo zou het plaatje van een vos kunnen betekenen dat het kind van plan is stiekem het huis uit te glippen, kan met de kikker worden bedoeld dat iemand lelijk is en een roze bloem? Dat bekent waarschijnlijk drugs.

Twitteraar @Bry_Nap zette het fragment online met de sarcastische vraag wie er uit de school is geklapt. De uitzending werd ruim honderdduizend keer bekeken en zorgde voor flinke hilariteit, vooral ook onder jongeren. Wat blijkt: ouders kunnen gerust ademhalen. Soms betekent een bloem namelijk gewoon een bloem.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)