26

Ontroerende make-over

Indrukwekkende time-lapse: van dakloze naar zakenman in drie minuten...

De Amerikaanse Jim Wolf leidde tot voor kort een daklozenbestaan en was verslaafd aan alcohol. Tot de vrijwilligersclub Dégagé Ministries hem van de straat plukte en hem een make-over aanbood.

Dégagé Ministries is een non-profitorganisatie die het leven van werklozen en daklozen met een verslaving of handicap probeert weer op de rit te krijgen.
Volgens de organisatie is dat in het geval van Jim Wolf, een oorlogsveteraan, vooralsnog gelukt. Ze plukten hem van de straat en boden hem een make-over aan. Na de make-over meldde hij zich voor het eerst van zijn leven aan bij een AA-groep, vertelt de vrijwilligersclub aan het einde van het indrukwekkende filmpje. Het filmpje wordt gebruikt op een crowdfundingsite waar de organisatie mensen vraagt geld te doneren voor hun werk. Inmiddels is de helft van de benodigde 10.000 dollar binnen en Dégagé heeft nog 369 dagen over om de rest bij elkaar te krijgen.

De vraag dringt zich op of het filmpje alleen maar op effect is gemaakt, of dat zo’n make-over werkelijk kan veroorzaken dat mensen weer willen vechten voor een betere toekomst? In het geval van Jim Wolf is het volgens de organisatie in ieder geval dat laatste.
Heel vreemd is die gedachte niet. In Nederland is er bijvoorbeeld de vrijwilligersorganisatie ‘Dress for Success‘ die mensen aan representatieve kleding helpt als ze moeten solliciteren. Mensen met een uitkering of een minimumloon hebben vaak de middelen niet om nette werkkleding aan te schaffen voor een sollicitatiegesprek, waardoor ze het risico lopen geen goede eerste indruk te maken. Via Dress for Success kunnen ze keurige kleding krijgen om dat te voorkomen. Iedereen die wil kan zijn goede kleding inleveren bij de organisatie die er vervolgens voor zorgt dat het goed verdeeld wordt. Zo gaf Staatssecretaris Wilma Mansveld onlangs nog wat van haar kleding in om het initiatief te steunen.
Hoe het af is gelopen met de oorlogsveteraan Jim Wolf is onduidelijk. Volgens de organisatie staat hij inmiddels op de lijst voor zijn eigen huis.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)