25

‘Ook ik ben Nederlands’

Kijken: de dagelijkse dosis vooroordelen die 'allochtonen' naar hun hoofd krijgen

“Vaak zijn de dingen die worden gezegd niet slecht bedoeld en al helemaal niet bewust, maar het kan soms behoorlijk bot en/of bekrompen overkomen. Waardoor degenen die aangesproken worden zich gekwetst en minder Nederlands voelen.” Met deze gedachte ging een groep vrienden de straat op om foto’s te maken met de teksten die zij als ‘allochtonen’ tot in de treuren te horen krijgen.

De fotoserie ‘Ook ik ben Nederlands’ is geïnspireerd door de campagnes #ItooamHarvard & #ItooamOxford die over de ervaringen van minderheden op de universiteitscampus gaan. Op de Tumblr-pagina OokNederlands is te lezen:

In Nederland heerst er een negatieve discours over minderheden in het algemeen. Dit wordt niet alleen in de samenleving gevoeld, maar ook vaak door massamedia vergroot. De dagelijkse ervaringen van minderheden blijven vaak onbesproken in de samenleving.

Dit is een fotocampagne die bepaalde interacties met autochtonen toont waar veel minderheden vaak mee in aanraking komen. De campagne is een platform om bepaalde uitspraken te delen en stereotypes tegen te gaan.”

Volg OokikbenNederlands ook via Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (25)