Laatste update 16:11
4

Op hol geslagen cruiseschip ramt kade en toeristenboot in Venetië (video)

In het Italiaanse Venetië is bij het aanmeren een cruiseschip vol op zowel een toeristenboot als de kade ingevaren. Daarbij raakten vijf mensen gewond. De aanvaring werd door omstanders vastgelegd op videobeelden.

De aanvaring gebeurde zondagochtend. Te zien is hoe het 13 verdiepingen tellende cruiseschip de scheepshoorn luidt terwijl mensen op de kade wegrennen. Langs de kade ligt een rivierboot aangemeerd die geen kant op kan en wordt geschept. Volgens de sleepbootmaatschappij kreeg het schip voor de kust problemen met de motor die vastliep. De kapitein van het schip meldde het probleem direct waarna sleepboten tevergeefs probeerden het schip af te remmen. Een van de kettingen die aan het schip waren bevestigd brak bij die poging doormidden.

Venetië zucht al langere tijd onder het enorme aantal toeristen dat jaarlijks de stad bezoekt. De burgemeester van Venetië liet direct na het incident via twitter weten dat de aanvaring duidelijk maakt waar men in Venetië al lang voor waarschuwt: cruiseschepen zijn een gevaar voor de stad en er moet snel werk van worden gemaakt ze volledig te weren.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)