11

Op internet ben je nooit mooi genoeg

Kijknou. Sportinstructrice maakt video waarin ze haar eigen lijf photoshopt als reactie op de stroom negatieve reacties op haar lichaam

Ze is 28, bloedmooi en trekt miljoenen kijkers met de sportfilmpjes op haar videodienst ‘Blogilates’. Je zou zeggen dat sportinstructrice Cassey Ho niets te klagen heeft. Toch is ze niet blij. De reden: bij ieder nieuw filmpje dat ze online zette werd ze belaagd met nare, negatieve reacties over haar lichaam.


In een van haar laatste video’s vertelt ze dat ze de gemene en lelijke reacties over haar lichaam niet meer los kon laten en dat sommige reacties haar zelfs aan het huilen maakten.

De reacties op haar berichten zijn inderdaad niet toppunt van vriendelijkheid. Een paar voorbeelden:

“Neem je carrière serieus en val zelfs eens wat af”

“Waarom hebben alle trainers een sixpack en jij niet?”

“Wat een pafferig lijf”

“Je hebt geen kont”

Ho voelde zich zo gekwetst dat ze besloot terug te slaan met een speciale video: ‘The perfect body’. In de video komt ze net terug van een workout. Ze maakt een selfie, zet die online en krijgt gelijk de ene na de andere nare belediging. Dan besluit ze haar lichaam ‘aan te passen’. In een live photoshop-sessie wijzigt ze haar benen, taille, billen en borsten tot er niets meer van haar oude lichaam over is.

Het resultaat is een onzekere vrouw met veel te dunnen bovenbenen volle billen en grote borsten. Aan het einde kijkt ze teleurgesteld in de spiegel. De boodschap is duidelijk: dit is het grote nadeel van internet: het is nooit goed genoeg. En om het beter te maken gaan we meer en meer photoshoppen zodat we er online perfect uitzien. En daar worden we niet gelukkiger van.

In het Amerikaanse entertainmentblad People zei Ho dat ze wil aantonen dat reacties van vrienden, familie of onbekenden kunnen veroorzaken dat we ons onzeker voelen over ons lichaam.

Ik hoop dat mensen twee keer nadenken voor ze iets schrijven en dat wie die deze video ziet net het omgekeerde doen en zichzelf dus niet verandert op foto’s die op social media verschijnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)