30

Oproep tot boycot van ‘feministische’ film Mad Max

O ja, en de film is ook nog 'socialistisch'

‘Mad Max: Feminist Road’, zo noemen Amerikaanse mannenrechtenactivisten de film die momenteel te zien is in de bioscoop. Ze roepen op tot een boycot van de film, die niets meer zou zijn dan feministische propaganda, verpakt in misleidende digitale effecten en pyrotechnics.

Dat meldt DeMorgen.be. Mannenactivist Aaron Clarey, die sowieso al bezwaar heeft tegen romantische sub-plots in actiefilms, roept op de film te mijden: 

Wanneer je als een kuddeschaap naar ‘Mad Max’ gaat kijken en het een blockbuster wordt, zullen jij, ik en alle andere mannen (en echte vrouwen) op de wereld nooit nog naar een actiefilm kunnen kijken zonder geforceerde vrouwelijke personages of domme, politieke preken over feminisme en socialisme.

In dit nieuwste deel uit de Mad Max-serie is het inderdaad niet zozeer Tom Hardy als Max, die de show steelt, maar Charlize Theron, als Furiosa. Die het ook nog waagt om ‘bevelen te schreeuwen’ naar Max. Tot nu toe wordt vooral lacherig gereageerd op de oproep van mannen als Clarey. Het zou dan ook zo maar kunnen zijn dat de aandacht die ermee wordt gegenereerd leidt tot hogere bezoekersaantallen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (30)