Laatste update 13:25
26

Orkaanslachtoffer Houston leest CNN stevig de les over verslaggeving

Een vrouw die na 36 uur vast te hebben gezeten in het door een orkaan en overstromingen geteisterde Houston eindelijk werd gered, heeft aan CNN duidelijk laten weten wat ze vindt van de vele journalisten in het gebied. Drijfnat en rillend van de kou kreeg de vrouw een microfoon onder haar neus geduwd en daar was ze niet over te spreken.

Aanvankelijk antwoordt de vrouw nog op vragen over hoe lang het duurde voor ze gered werd, en dat er aanvankelijk helemaal niemand kwam opdagen, maar al gauw werd duidelijk dat ze wel andere dingen aan haar hoofd had dan een zoveelste verslag op een nieuwszender. Dat weerhield de journaliste er niet van om door te blijven vragen, waarbij ze de arm pakte van de huilende vrouw.

‘We moesten door anderhalve meter hoog water waden om voedsel te zoeken,’ zegt de aangeslagen vrouw. ‘Ja, dat is een hoop shit.’

Maar jullie zitten hier, jullie proberen mensen te interviewen op hun moeilijkste momenten. Dat is niet het slimste om te doen. Mensen gaan hier letterlijk kapot en jullie staan hier met camera’s en microfoons om ons te vragen wat de fuck er mis is met ons.

De CNN-journaliste knikt begrijpend, maar weet van geen ophouden en dus gaat de vrouw door:

Probeer je het nou te begrijpen, met die microfoon nog steeds in m’n gezicht? Terwijl ik ril van de kou, mijn kinderen drijfnat zijn, steek je nog steeds die microfoon in m’n gezicht.

Daarna brak CNN het interview wijselijk af, waarna nieuwslezer Jim Acosta opmerkte dat er later teruggeschakeld zou worden naar de correspondent omdat het gezin “te zeer aangeslagen” was.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)