7

Paul McCartney rapt voor het goede doel

Wereldster Paul McCartney rapt voor Meat Free Monday ... het resultaat is vlees noch vis. Maar meteen een groot succes.

De wereldberoemde Beatle Paul McCartney zet zich al jaren in voor de ‘Meat Free Monday’, een dag in de week waarop je geen vlees eet. De vegetarische variant van ‘woensdag gehaktdag’. Aan de vooravond van de klimaattop in New York heeft hij iets nieuws bedacht om de aandacht te trekken: hij rapt. En hoe!


McCartney heeft mazzel dat hij een Beatle is, schrijft de Britse krant The Guardian maandag over zijn boodschap. Als je zijn Youtube-bijdrage met zijn nieuwe campagne voor Meat Free Monday bekijkt, begrijp je meteen wat de schrijver van het bericht bedoelt.

McCartney, inmiddels 72 jaar oud en al jaren vegetariër, probeert de kijkers van het filmpje over te halen mee te doen aan meat free monday en op internet de belofte te tekenen ook een keer per week geen vlees te eten. Hij herhaalt de naam van de site waar je je kunt inschrijven, zwaait wat met zijn armen, doet een poging tot een een soort ‘rap-accent’ en dan is het klaar.

Het filmpje heeft iets knulligs, hij stuntelt een beetje en je kan je eigenlijk niet voorstellen dat dit de grote muziekheld is van wereldhits als ‘Let it Be’, ‘Blackbird’ en ‘Help’, maar effect heeft het wel: zijn boodschap staat online sinds zondagmiddag en er zijn al meer dan 800.000 mensen die zich hebben ingeschreven, aldus het bericht in The Guardian.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)