49

Pechtold verslaat Wilders

Boek van D66-leider over Henk & Ingrid in Nederland vele malen beter verkocht dan anti-islamboek van Wilders in de VS

De druiven moeten zuur zijn voor Wilders. Niet alleen is zijn met veel tam-tam aangekondigde boek ‘Marked for Death’ geflopt in de Verenigde Staten, maar het is ook nog eens veel minder verkocht dan het Nederlandstalige boek van aartsrivaal Alexander Pechtold over de PVV-kiezers Henk & Ingrid.

Nadat Geert Wilders Nederland in een nieuwe crisis had gestort, door na wekenlang overleg in het Catshuis het kabinet te laten vallen, vertrok hij in allerijl naar de Verenigde Staten voor een uitgebreide promotietournee voor zijn nieuwe Engelstalige boek ‘Marked for Death’. Hij deed een ronde langs bevriende Amerikaanse media, maar dat had nauwelijks effect. Zoals Joop al eerder constateerde werd het boek bepaald geen bestseller en was er in de Verenigde Staten amper interesse voor de Nederlandse politicus. Nieuwsuur-journalist Tom Kleijn achterhaalde hoeveel exemplaren er verkocht zijn van ‘Marked for Death’: 3428 exemplaren.

Een flop is altijd pijnlijk, maar in dit geval helemaal omdat zijn meest uitgesproken opponent in de Tweede Kamer, D66-leider Alexander Pechtold, het er aanzienlijk beter vanaf brengt.

Terwijl Wilders zich klaarmaakte voor zijn persoonlijke boekverkoopreis naar de Verenigde Staten, spande Pechtold zich in om tot ieders verbazing binnen enkele dagen het zogeheten Kunduz-akkoord rond te krijgen, een overeenkomst over de begroting voor 2013 tussen D66, VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie. Dat akkoord kreeg later weliswaar veel kritiek, maar slaagde wel in het belangrijkste doel: voorkomen dat Nederland wegens gebrek aan een begroting een hoge boete zou krijgen van de EU.

Een paar weken eerder publiceerde Pechtold ook een boek ‘Henk, Ingrid & Alexander’, een weerslag van zijn gesprekken met PVV-kiezers. Van dat boek zijn in Nederland al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Het is inmiddels aan een vierde druk toe.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (49)