Laatste update 22:39
29

Per ongeluk feministisch: ‘Hou je bek en bef me’

‘Hou je bek en bef me’, dat is boodschap waarmee de 28-jarige Baldé – beter bekend onder haar artiestennaam Merol – Nederland het Valentijnsweekend instuurde. Merol brak afgelopen zomer door met de pophit ‘Lekker met de meiden’ die 3,6 miljoen keer beluisterd werd op Spotify. In maart en april speelt ze drie keer voor een uitverkocht Paradiso. In een interview met Trouw legt ze uit dat ze vrij wil zijn: “Schijt hebben aan de wereld.” Op de vraag of ze met haar tekst bewust de rollen omdraait – in rock- en hiphopnummers wordt er immers al sinds mensenheugenis gesuggereerd dat vrouwen bepaalde seksuele handelingen uitvoeren – antwoordt ze:

Ja, het is leuk dat het een keer het meisje is dat zingt: ‘Ik wil met je naar bed’, in plaats van de gast, maar ik ben niet activistisch, ik zing over wat mij bezighoudt. Het nummer is autobiografisch. Ik heb ook weleens gedacht bij een gast: hou je bek en bef me. Dat stop ik dan in een liedje. Dat het per ongeluk feministisch is, vind ik natuurlijk top!

Of ze niet bezorgd is over haar jonge publiek, wil Trouw nog weten:

Zaterdag trad ik op voor een jong publiek. Ze zongen allemaal mee. Ik denk dat het hartstikke goed is voor kinderen dat ze het woord beffen leren kennen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Ik strijd tegen preutsheid.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)