1

Pieter Derks: Ellende begint altijd met vega-hapjes

Het is hommeles in de Utrechtse gemeenteraad. De Partij voor de Dieren heeft het voor elkaar gekregen dat de hapjes bij bijeenkomsten ten minste voor 50 procent uit vegetarische en/of veganistische varianten bestaan. En daar is de VVD dan weer laaiend over, want: wie voor de vrijheid om geen vlees te eten is, is tegen de vrijheid. Of zoiets. VVD-logica is niet altijd even goed te volgen.

Donderdag wordt het in elk geval spannend, daar in de Utrechtse raad. Of, ‘een historisch moment’, zoals Druktemaker Pieter Derks het noemt in De Nieuws BV. Dan zal er namelijk worden gestemd over het juiste percentage bitterballen tijdens de borrel op het stadhuis. Belangrijk, want ‘het begint altijd met vega-hapjes’.

Peter Sagan schijnt gisteren een vegetarische pasta te hebben gegeten, tijdens de raketlancering in Noord-Korea werden er vegetarische loempia’s geserveerd, Donald Trump gaat altijd heel naar twitteren van kaassoufflés en wist u trouwens dat Adolf Hitler óók vegetariër was? Ik bedoel maar. Het begint altijd met vega-hapjes.

Geef een reactie

Laatste reactie