12

Planning talkshow Pauw ligt op straat

Te ontvangen gasten en te behandelen onderwerpen voor komende afleveringen duidelijk zichtbaar op foto in nrc.next

In Carrière, een bijlage van nrc.next, staat iedere week een foto van een werkplek gemaakt door fotograaf Christian van der Kooy. Woensdag is dat de redactieruimte van Pauw, de nieuwe talkshow die komende maandag van start gaat.


Het is een zeer opmerkelijke foto omdat die het planbord van de redactie toont. Het planbord dat is voor een programma wat een stafkaart is voor generaals. Zonder kun je de strijd niet winnen. Op het planbord staat wat je van plan bent met de invulling van het programma en wat daarvan al gelukt is. Het is geen staatsgeheim maar het is meestal ook niet de bedoeling dat iedereen er op mee kan kijken. Maar nu dus wel.

Zo is op de foto te zien dat voor komende maandag minister Hennis als gast gepland staat samen met zanger Alain Clark en dichter Ilja Leonard Pfeiffer. In groen (ten teken dat het nog niet vastligt) staat het onderwerp ebola. Dinsdag schuiven schrijver Dimitri Verhulst en autocoureur Max Verstappen met zijn vader Jos aan tafel in de studio, die er volgens Pauw uitziet als een mix tussen een de lobby van een Cubaans hotel en een jazzclub in Brooklyn. Woensdag is Henk Spaan te zien en treedt de zanger Paolo Nutini op. Er is vaak muziek te horen. Zo staat voor 25 september Ellen ten Damme gepland, zet het alvast in je agenda.

Of het helemaal de bedoeling is geweest van Pauw-redactie dat de lezers van nrc.next getrakteerd werden op de planning van de talkshow is onduidelijk. Enigszins bedremmeld vertelt een redacteur dat ze de fotograaf geen beperkingen op wilden leggen. Maar verder mag alleen de eindredacteur de zaak toelichten en die blijkt de hele dag onbereikbaar.

Opmerkelijk is ook dat op het planbord de gasten te zien zijn die in de pilots figureerden, waaronder parlementair journalist Xander van der Wulp, ex-PVV’er Joram van Klaveren, rapper Derek Otte en de band EinsteinBarbie. 

Voor dinsdag 9 september is het onderwerp ‘lancering nieuwe iPhone’ gepland. Nooit te beroerd om collega’s te helpen willen we graag wijzen op bovenstaande onthullende clip waarin een blogger een exemplaar van naar verluidt de nieuwe iPhone 6 al toont. Geheel in de stijl van de traditionele nerd-video’s over iPhones en andere gadgets wordt het nieuwe ontwerp nauwkeurig onderzocht, beschreven en tenslotte gedemonteerd om te zien wat er ‘onder de kap’ zit. Kortom: smullen.

screenshot: nrc.next

Geef een reactie

Laatste reacties (12)