25

Plassen voor De Mos

Ex-PVV-Kamerlid bedenkt opmerkelijk plan om campagne te financieren

Ooit was hij een van de protegés van Geert Wilders, en viel hij op door filippica’s tegen de “klimaatmaffia” en pleidooien voor meer testosteron voor de klas in de vorm van mannelijke leraren. Maar nadat uitkwam dat Richard de Mos zelf gejokt had in zijn cv (hij was helemaal geen schooldirecteur geweest), werd zijn politieke carrière in de knop gebroken.

“Een mokerslag”, zo noemde hij zijn onverkiesbare plaats op de PVV-lijst bij de jongste verkiezingen, maar smeekbeden aan de partijleider noch voorkeursacties mochten baten.

Teleurgesteld verliet De Mos de PVV, en sindsdien leidt hij een kommervol bestaan als eenmansfractie in de Haagse gemeenteraad. Maar hij wil daarin wel door. De Mos is nu al begonnen aan de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.  Daarin vormt de strijd voor schone stranden een belangrijk programmapunt, en dat bracht het oud-Kamerlid op een lumineus idee om zijn campagne te financieren.

Met een strandtent heeft De Mos afgesproken dat de opbrengsten van een seizoen lang toiletgebruik in zijn campagnekas gestort worden. De hedendaagse versie van keizer Vespasianus vindt zijn eigen plan de campagne in ieder geval getuigen van consistentie. Hij zegt via Omroep West:  “Ik roep op tot hagelwitte (!) stranden. Afval gaat in de afvalbak, peuken ruimen we op en een plasje plegen doen we op het toilet.” Waarmee wildplassen eigenlijk een antidemocratische daad wordt…

Omroep West: Plassen voor Groep de Mos op Scheveningen

Geef een reactie

Laatste reacties (25)