16

Poesje miauw…

Humoristisch project leidt tot boek met afgrijselijk opgezette dieren

De website trok zoveel bezoekers, dat door initiatiefnemer Kat SU tot de uitgave van een boek werd besloten. De meest bijzondere schepsels zijn inmiddels gebundeld. Dit meldt het Belgische VRTNieuws.

Crappytaxidermy.com bevat afbeeldingen van afgrijselijk opgezette dieren en kent een groot aantal bezoekers. De kunst wordt gezien in het zonder beschadiging opzetten van dode dieren en is vanaf volgende week voor Amerikanen te bewonderen in boekvorm.

Ik wilde nieuwe decoraties in mijn huis en daar mocht wel een opgezet dier bij. Maar veel van wat ik aantrof, was ronduit afschuwelijk. Wat niet iets negatiefs betekent. Want als iets slecht gemaakt is, of er gek uitziet, dan kan ik daarmee wel lachen.

Su kreeg zelf het nodige respect voor het vak:”Het lijkt op beeldhouwen en het is heel gemakkelijk om een fout te maken. Ik heb het samen met een vriend geprobeerd en je voelt je dan erg verantwoordelijk. Want je wil toch het dier eren zoals het is. Wat wel niet zo leuk is, is de stank. Ik moest voortdurend Vicks Vapo-Rub onder mijn neus wrijven.”

Ook deze dieren hebben via dit boek een nieuw leven gekregen…

Alle afbeeldingen kun je bekijken via de Facebookpagina van Kat Su en via de site.

Foto: Facebookpagina Crappytaxidermy

Geef een reactie

Laatste reacties (16)