Laatste update 23:40
26

Pokémon Go: all your data are belong to us

11353730904_7fd570c8a4_kZelfs een offline kluizenaar die bovenop een berg onder een steen leeft zal de Pokémon-hype niet zijn ontgaan. Hordes mensen die, met een smartphone in de hand, ineens op ogenschijnlijk volstrekt willekeurige plekken rondhangen om Japanse animefiguurtjes te ‘vangen’.

Gebruikers die Pokémon Go gedownload hebben kunnen makkelijk inloggen met hun Google-account, maar niet voordat ze de app toegang verlenen tot zo’n beetje al hun data.

De Pokémon Go-app krijgt als je niet oppast volledige toegang tot je account. De game eist dezelfde rechten die ook Google Chrome, Chromecast en Google Maps hebben, waarmee in theorie zelfs wijzigingen – zoals je wachtwoord of het compleet verwijderen van je account – kunnen worden uitgevoerd. Dat de app je locatiegegevens wil weten is een vereiste voor het spelen van de game, maar van iPhone-gebruikers wil de app ook de rechten om je e-mail te lezen en namens jou mails te versturen, inzicht in je zoekopdrachten en Chrome-geschiedenis, Google Drive-documenten bekijken, wijzigen en wissen, toegang tot je navigatie-historie in Google Maps en zelfs je privéfoto’s in Google Foto’s.

Gotta catch ‘em all, zullen de makers hebben gedacht.


Afbeelding: screenshot YouTube en Matt Madd

Geef een reactie

Laatste reacties (26)