Laatste update 20:40
7

Politici laten zich niet meer imponeren door de hand van Trump

De handen van de Amerikaanse president Donald Trump vragen al geruime tijd de aandacht. Tijdens de presidentsverkiezingen omdat zijn handen naar verluidt erg klein zijn in vergelijking met zijn lichaam, maar al gauw werd de aandacht verlegd naar de wijze waarop Trump anderen de hand schudt. Nu is een ferme greep belangrijk. Een zacht en zwak handje straalt natuurlijk niet de kracht uit die de president van de Verenigde Staten wil uitstralen. Maar Trump gaat wel erg ver door zijn “opponent” hardhandig naar zich toe te trekken. Trump de hand schudden lijkt daarmee soms op het voorstadium van oorlog, of op zijn minst een fikse ruzie. Wanneer je ziet hoe Trump anderen de hand schudt, kun je het zijn echtgenote Melania nauwelijks kwalijk nemen dat zij zijn hand liever vermijdt.

Neem nu de nieuwe president van Frankrijk, Emmanuel Macron. Bij zijn eerste treffen met Trump en andere wereldleiders, groette hij eerst de Duitse bondskanselier Angela Merkel amicaal met een knuffel en een zoen, kreeg hij en passant van Martin Schultz nog een hand en een schouderklopje, maar toen was het de beurt aan Trump en gebeurde dit:

Macron zou Macron niet zijn als hij niet van het voorval geleerd heeft. Bij zijn volgende ontmoeting, voor de camera’s, met Donald Trump geeft hij de man een koekje van eigen deeg:

Wellicht dat Macron in de leer is geweest bij de president van Tadzjikistan…

Bij zijn ontmoeting met de Israëlische premier Netanyahu vergeet Trump in eerste instantie zijn gastheer de hand te schudden. Wanneer Trump teruggeroepen wordt, blijkt ook Netanyahu geen partij.

Al met al zou je kunnen zeggen dat de leiders niet langer onder de indruk zijn van Trumps bizarre manier van handen schudden, niet in de laatste plaats omdat ze er niet langer door overvallen worden. Waar je wel door overvallen kunt worden is wanneer Trump besluit je grofweg opzij te duwen om als ‘leader of the pack’ vooraan te lopen… Let vooral op hoe hij zijn jasje nadien nog even recht trekt.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)