12

Politie Rotterdam zet spectaculaire arrestatie overvallers online

Dashcams tonen hoe trio wordt achtervolgd en opgepakt

De Rotterdamse politie heeft een video online gezet waarop te zien is hoe agenten van het korps razendsnel in actie komen na een melding van een woningoverval. Te voet, met auto’s, motor, een speurhond en zelfs een helikopter wordt de jacht ingezet op drie verdachten die op brute wijze een woningoverval hebben gepleegd in de wijk Zevenkamp in he oosten van de stad. De flitsend gemonteerde video laat zien hoe de politie te werk gaat maar is ook bedoeld als waarschuwing aan potentiële daders dat misdaad niet loont. De overval vond in april plaats, een van de verdachten is inmiddels tot een jaar cel veroordeeld (deels voorwaardelijk), de andere twee moeten nog voor de rechter verschijnen.


Op Facebook staat ook een geschreven relaas, waarbij het voorval overigens in de late avond gesitueerd, terwijl dat bij de beelden niet geval is. De Rotterdamse zette eerder de spectaculaire arrestatie van een fietsendief online.

Daarnaast gebruiken de Rotterdammers de vertrouwde ouderwetse ‘oom agent’ aanpak waarbij een vermanende waarschuwing wordt gegeven. In dit geval aan straatrovers.

Soms is de aanleiding minder crimineel dan gedacht. Eerder dit jaar toonde de politie de achtervolging van een scooter. Eenmaal opgepakt bleek de bestuurder op de vlucht te zijn geslagen omdat hij vreesde dat hij te veel gedronken had. Dat bleek na een test niet het geval.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)