19

President IJsland spreekt zich eindelijk uit: ‘Ananas hoort niet thuis op pizza’

Ananas heeft niets te zoeken op een pizza. Dat waren de woorden van de IJslandse president Guðni Thorlacius Jóhannesson tijdens een bezoek aan een middelbare school. In een vragenrondje met leerlingen kwam de prangende kwestie aan bod.

Na onder meer te verklaren dat Manchester United zijn favoriete voetbalclub is, kwam het onderwerp uiteindelijk op de pizzatopping. De president zei ‘fundamenteel tegenstander’ te zijn van het gebruik van ananas op pizza’s. Sterker nog, als hij alleenheerser zou zijn, zou hij ananas op pizza’s direct verbieden.

Op sociale barstte direct de storm los. Zowel tegenstanders als voorstanders van ananas op pizza’s, als ook mensen die vinden dat iedereen het zelf mag bepalen, lieten van zich horen. Ook het Amerikaanse bedrijf DiGiorno liet direct weten dat er bij hen geen verbod op ananas zal komen.

De IJslandse president zag zich gisteren genoodzaakt zijn uitspraak over de gevoelige ananaskwestie toch maar wat te nuanceren: ‘Ik hou van ananas, alleen niet op pizza.’ Ook liet hij weten niet alleen de macht niet te hebben om ananas te verbieden, maar dat presidenten die macht ook niet horen te hebben. Ook sloot hij af met een welgemeend advies: ‘Wat pizza’s betreft, raad ik zeevruchten aan.’

Geef een reactie

Laatste reacties (19)