Laatste update 12:34
18

Puber breekt social media-arrest en twittert met koelkast

Een Britse tiener die niet meer op social media mocht nadat ze een keukenbrand had veroorzaakt omdat ze met haar smartphone bezig was, heeft een slimme workaround gevonden. Nadat haar moeder haar smartphone en tablet had geconfisqueerd brak de 16-jarige Dorothy haar social media-arrest door te twitteren vanaf haar Nintendo device en – toen ook die werd afgepakt – vanaf haar Wii spelcomputer.

Nadat haar moeder ook die route blokkeerde, bleek de vindingrijke tiener nog een troef achter de hand te hebben. Met stembediening dicteerde ze haar smartkoelkast:

Ik weet niet of dit gaat werken ik praat tegen mijn koelkast wat is dit mijn Moeder heeft al mijn elektronica weer afgepakt.

De tweet bereikte de duizenden volgers van haar Adriana Grande-fanaccount en werd veel gedeeld, waarop de hashtag #freeDorothy ontstond. Aan The Guardian verklaarde ze – vanaf de iPad van haar neef, omdat ze nog steeds social media-arrest heeft – dat haar moeder al haar apparaten had afgepakt zodat ze meer op haar omgeving zou letten:

Ik schaamde me dood. Ik maakte me zorgen want ik verveel me al de hele zomer en Twitter verdrijft de tijd.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)