112

PVV tuint in grap De Halve Maan

Partij stelt direct Kamervragen over 'plan' moskee te vestigen op Scheveningse Pier

De PVV en enkele media, zoals De Telegraaf en haar omroepzoontje PowNed, zijn vol in een grap van het NTR programma De Halve Maan getuind. De programmamakers verspreidden donderdag een vaag persbericht dat er op de beroemde maar failliete Scheveningse Pier een moskee zou worden gevestigd, gefinancierd door een Saoedische sjeik.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De Partij voor de Vrijheid, die momenteel onder de noemer Mosknee actie voert tegen de godsdienstvrijheid, stelde vrijdag direct Kamervragen. Enig onderzoek ging daar niet aan vooraf. De aanhang van de eenmanspartij was wellicht extra emotioneel geraakt door het feit dat de betaalde PVV-medewerkers annex parlementsleden op de bewuste pier ‘partijbijeenkomsten’ houden.

Dagblad Trouw rook onraad en zocht uit wie er achter het persbericht zat:

Trouw berichtte vanmiddag dat Stichting Al Sahab, die sinds twee maanden actief zou zijn in Nederland, niet voorkomt in het register van de Kamer van Koophandel. Ook het Contactorgaan Moslims en Overheid en de curator van de pier hadden had nog nooit van de organisatie en de sjeik gehoord. Het telefoonnummer van de ‘woordvoerder’ van Al Sahab leidde uiteindelijk naar een eenmansbedrijf in Tilburg. Die zaak was volgens de Kamer van Koophandel eigendom van Nordin Ghoudani, een redacteur van het NTR-programma.

Ook Omroep West, die als eerste melding maakte van het plan, claimt de grappenmakers ontmaskerd te hebben:

Donderdag meldde een woordvoerder van de stichting Al Sahab dat een Saoedische sjeik een bod wilde uitbrengen op de pier. Omroep West vond uit dat de stichting verzonnen is door de redactie van het programma. Ook de sjeik die een bod wil uitbrengen bestaat niet. 

In het programma De Halve Maan werd vrijdagmiddag een reportage over de grap getoond, inclusief reactie van politici en de onvermijdelijke vox pop (vanaf 10:50).

Leuk? Weet je wat ook leuk is? Joop liken op Facebook. Doe dat nu meteen even. Dank je wel.

cc-foto: Gerard Stolk

Geef een reactie

Laatste reacties (112)