66

Restaurant is overlast zat en weigert gasten met kinderen

Een restaurant met de knusse naam Oma’s Küche laat na 17 uur geen gasten meer toe die kinderen onder de 14 jaar bij zich hebben. Rudolf Markl, eigenaar van het restaurant op het eiland Rügen in de Oostzee, zegt dat de beslissing er al lang aan zat te komen. “We hebben het punt bereikt waarop we zeggen: zo kan het niet langer.”

De druppel die de emmer deed overleven was dat enkele losgeslagen koters fotolijstjes vernielden. Maar Markl stoorde zich al langer aan de jonge gasten die aan tafelkleden trekken of met wijnglazen gooien, zonder dat ze gecorrigeerd worden door hun ouders. De maatregel is vooral tegen die laatsten gericht. Markl is klaar met ouders die niet optreden. “Ze lachen beleefd, gaan door met eten en het interesseert ze geen moer.”

Oma’s Küche wordt door het weren van kinderen een ‘oase van rust’, belooft Markl. Of dat ook werkelijk het geval is, laat zich bezien want het bureau dat zich richt op het bestrijden van discriminatie wil het kinderverbod onderzoeken. Mogelijk is het weren van kinderen on der 14 jaar een vorm van leeftijdsdiscriminatie en verboden. Volgens het bureau geeft het geen pas alle kinderen te straffen voor de misdragingen van enkelen. Het restaurant zou zich moeten beperken tot het buiten zetten van overlastgevers.

Oma’s Küche is overigens trendsetter op het gebied van verboden. Ruim tien jaar geleden voerde de horeca-gelegenheid een rookverbod in, lang voordat die maatregel in Europa gemeengoed werd. Verschil is wel dat je van kinderen niet dood gaat.

En in juni, tijdens het voor Duitsland zo tragisch verlopen WK, kende het restaurant een voetbalvrije-zone.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)