Laatste update 15:37
36

Rijke Britten verjagen vogels wegens poep op dure auto’s

Bewoners van een rijke buurt in het Engelse Bristol gaan we heel ver om hun dure auto’s te behoeden voor vogelpoep: de bomen in de wijk zijn sinds kort uitgerust met anti-vogelspijkers zodat vogels geen plek meer hebben om te zitten.

De spijkers zijn speciaal bedoeld om vogels te verhinderen ergens uit te rusten of nesten te bouwen, maar worden doorgaans alleen gebruikt op gebouwen. Boven de ingang van een station of winkel bijvoorbeeld, om te verhinderen dat winkelpubliek of reizigers onder de vogelpoep komen te zitten, maar spijkers in bomen is nieuw. De maatregel zorgt dan ook voor woede bij veel mensen, zoals Jennifer Garrett die een foto van de bomen op Twitter plaatste en erbij schreef: ‘Onze oorlog tegen de natuur. Nu mogen vogels ook al niet meer in bomen zitten..?!’

Een van de buurtbewoners liet desgevraagd weten dat de spijkers inderdaad zijn geplaatst om de auto’s te beschermen:

We hebben hier een hoop last van vogelpoep. Ze maken de auto’s smerig en om een of andere reden hebben we hier in de wijk enorm veel vogels. We hebben andere methodes geprobeerd, een houten roofvogel bijvoorbeeld, maar dat werkte niet. De vogels kunnen wel ergens anders naartoe, we hebben nog meer bomen in de buurt.

Onder de felle tegenstanders van de spijkers is ook de Groene Partij in de stad. Volgens Raadslid Paula O’Rourke staan de bomen op privégrond en staat de grondeigenaar in zijn recht, maar ze is niet van plan het erbij te laten zitten:

Of het nou wettelijk toegestaan is of niet, het ziet er verschrikkelijk uit en het is schandalig dat bomen letterlijk onbewoonbaar worden gemaakt voor vogels, en dat vanwege de parkeerplaatsen. Te makkelijk verliezen we het nut van bomen uit het oog, van groene ruimtes in de stad en de aanwezigheid van dieren.

Bron: The Independent

Geef een reactie

Laatste reacties (36)