7

Robbe (12) ontroert met Radio 1-coming out op Paarse Vrijdag

Het is vandaag Paarse Vrijdag, de dag van de seksuele diversiteit. Op veel scholen dragen kinderen en docenten vandaag paars om te laten zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je seksuele voorkeur of genderidentiteit. Radio 1 maakte daar een bijzonder item omheen. NOS-presentator Winfried Baaijens sprak met de 12-jarige Robbe van Hulst, die gisteren bij zijn ouders uit de kast was gekomen:

Ik zei dat ik op jongens val, ze zijn heel blij dat ik het heb verteld en er niet langer mee rondloop. Het was heel gek. Ik durfde eerst niet, bang voor hun reactie.

Baaijens, die duidelijk onder de indruk was van de eloquente scholier, vroeg hem wanneer hij wist dat hij homoseksueel was:

Toen ik jonger was, viel ik al op jongens. Nu ben ik erover gaan nadenken. En eigenlijk weet ik het wel zeker. Toen ik acht of negen jaar oud was, had ik al heftiger gevoelens bij jongens dan bij meisjes. Daardoor ben ik erop gaan letten.

Robbe kreeg gelukkig ‘vooral leuke reacties’ op school, maar de negatieve reacties kon hij goed relativeren. Luister het bijzondere gesprek hieronder in zijn geheel terug:

Geef een reactie

Laatste reacties (7)