46

Roemeense corrupte partij opent aanval op Frans Timmermans

De secretaris-generaal van de in Roemenië regerende Partidul Social Democrat (PSD) postte donderdag een campagne-video waarin de aanval wordt geopend op Frans Timmermans. Op de wijs van een traditioneel liedje zingen twee kinderen “Ik wil Frans Timmermans niet want bij is een bevooroordeelde man uit het land van de tulpen.” Daarbij worden beelden van Timmermans en van tulpenvelden getoond. “We willen geen gemene mensen in het parlement”, klinkt het ook nog. (zie video vanaf 3:00)

De partij is woest op Timmermans omdat hij als Eurocommissaris optreedt tegen de corruptie in Roemenië. Eerder deze maand heeft Timmermans gedreigd met zware maatregelen tegen het land als de nieuwe wetgeving die het vervolgen van corruptie lastiger maakt niet teruggedraaid wordt.

De PSD maakte in het Europees parlement net als de PvdA deel uit van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D) maar de betrekkingen met die fractie zijn sinds april bevroren vanwege de aanhoudende corruptieschandalen.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)