6

Romantische comedy over links-rechts: Ideale Liefde

Is het een afknapper of juist opwindend? Passie versus polarisatie

Kun je heel sterk van politieke idealen verschillen en toch van elkaar houden? Daar over gaat de romantische webcomedy Ideale Liefde die vandaag start. Sem en Babette hebben meteen een crush op elkaar. Rollebollend belanden ze in bed en doen dan een ontdekking. Sem is actief voor de PvdA, Babette voor de VVD. De hitsigheid verandert meteen in een gepassioneerde discussie waarin ze beiden hun gelijk verdedigen.


Scenarioschrijver Bart Juttmann had het idee voor de serie lang voordat VVD en PvdA dit najaar inderdaad bij elkaar in de kabinetsbedstee belanden. “We weten nog niet of dat handig is voor de serie of niet,” aldus Jungmann. “We schrijven de afleveringen kort voor de opnames zodat we ook de actualiteit mee kunnen nemen. Maar uiteindelijk gaat het ons niet zo zeer om de politiek maar om het idee dat je van mening kunt verschillen en toch van elkaar houden. De serie is een reactie op de polarisatie.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Niels van der Laan en Hanneke Last.

De Ideale Liefde wordt wekelijks online gezet bij het online film- en televisieplatform EU1, een initiatief van onder meer Ruben Nicolai en Waldemar Torenstra.

Facebook: Ideale Liefde

Wat vind jij? Links en rechts, gaat dat samen in bed? 

Geef een reactie

Laatste reacties (6)