Laatste update 11:32
7

Romelu Lukaku: van straatarm naar ster van de Rode Duivels

Dinsdagavond 10 juli is het alles of niets voor België. Dan staan de Rode Duivels in de halve finale van het WK voetbal tegenover Frankrijk. Een van de sterspelers aan Belgische zijde op wie alle ogen gericht zullen zijn, is Romelu Lukaku, de topscorer aller tijden voor Les Diables Rouges.

Enkele weken geleden sprak Lukaku met The Player’s Tribune en liet het publiek daar kennismaken met een heel andere kant van de geliefde goalgetter. ‘Ik wilde de beste speler uit de Belgische geschiedenis worden,’ begint Lukaku zijn verhaal. ‘Niet goed. Niet geweldig. De beste.’

Daarna vertelt hij waar die drang om succesvol te worden vandaan komt:

Ik herinner me nog goed het moment dat ik wist dat we blut waren. Ik zie nog steeds de blik van mijn moeder bij de koelkast voor me. Nadat ik tijdens de middagpauze op school thuiskwam, stond er zoals elke andere dag hetzelfde klaar: brood en melk. Maar die dag zag ik dat mijn moeder de melk met iets aan het mixen was. Eerst snapte ik het niet, maar achteraf snapte ik het. Ze goot er water bij. We hadden gewoonweg niet genoeg geld om telkens nieuwe flessen melk te kopen. We waren niet gewoon arm, maar compleet blut.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)