27

Rotterdammer smeert honderden boterhammen voor kinderen in armoede

Toen Johan Muurlink zag dat zijn zoontje zijn brood op school deelde met een klasgenootje, dacht hij: ‘Dit kan niet. Hoe kan het dat kinderen zonder een boterham op school zitten?’. Hij besloot in actie te komen en na een oproep op Facebook kreeg hij dozen vol beleg gedoneerd. Nu staat hij elke week honderden boterhammen te smeren voor kinderen op meerdere scholen in de wijk Rotterdamse wijk Bloemhof.

RTV Rijnmond schrijft:

Het mooiste compliment kwam volgens Johan van een meisje van een jaar of negen. “U bent toch de meneer van het brood?” vroeg het meisje toen Johan na het broodbezorgen van het schoolplein liep. “Ik zei ja dat ben ik. En toen bedankte zij mij. Ik krijg gewoon weer kippenvel”, vertelt Johan.

Begin dit jaar bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat inwoners van Rotterdam landelijk de grootste kans op armoede te hebben. 1 op de 5 kinderen leeft in armoede, de helft van hen langdurig.

Inmiddels heeft de gemeente Rotterdam de actie van Muurlink in de gaten gekregen en helpen trainees van de gemeente hem met het opzetten van een stichting. Wie meer wil weten, of wil doneren, kan naar de Facebookpagina van Johan, Niet Graag Een Lege Maag.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)