Laatste update 15:16
39

Schokkend: Afghaanse ‘Dancing Boys’ vertellen over verkrachting

In Afghanistan is het voor vrouwen niet toegestaan in het openbaar te dansen. Daarom worden jongens aangekleed als vrouwen en gedwongen op te treden. Ze worden de bacha bazi genoemd, de dansende jongens. Het is een eeuwenoud gebruik, waarbij rijke en machtige mannen misbruik maken van minderjarige en vaak straatarme jongens, soms nog maar tien jaar oud. Het blijft niet bij dansen; vaak worden de jongens seksueel misbruikt en verkracht.

De jongens worden uitgedost met nepborsten en bellen aan hun lichaam. Sommigen “kiezen” zelf voor een leven als Dancing Boy, anderen worden simpelweg ontvoerd. Als de jongens achttien zijn en niet langer een jongen, maar een man zijn, worden ze afgedankt en belanden ze weer op straat. Met alle opgelopen geestelijke en lichamelijke trauma’s.

De bacha bazi hebben een enorme vlucht genomen, sinds de val van de Taliban, die het misbruik als on-islamitisch bestempelden en het bij wet verboden. In het hedendaagse Afghanistan is het nog altijd illegaal, maar die wet wordt doorgaans niet meer nageleefd. Krijgsheren domineren grote delen van het land en het misbruik heeft zich inmiddels uitgebreid van het platteland naar de grote steden, waaronder hoofdstad Kabul.

Bron: RFE/RL

Geef een reactie

Laatste reacties (39)