8

Seksueel belaagd in de metro, waar ligt de grens

Kijknou... Wanneer doe je aangifte als je seksueel lastiggevallen wordt in de metro? Als hij te lang naar je kijkt of pas als hij in je billen begint te knijpen?

De verkeerspolitie in Engeland heeft een filmpje online gezet dat mensen bewust moet maken van seksuele intimidatie in de metro en wat je ertegen kunt doen. Een op de tien vrouwen heeft er last van, maar van hen doet maar tien procent aangifte.


Het filmpje maakt op pijnlijke wijze duidelijk hoe moeilijk het is om iets aan dit probleem te doen. Je staat in een drukke metro, iedereen heeft zijn blik op oneindig en dan krijg je opeens ongemakkelijk gevoel omdat iemand je opvallend zit aan te staren. Doe je daar aangifte van? Waar trek je de grens van wat acceptabel is? Pas als hij opvallend dicht tegen je aan komt staan? Als hij zegt dat je er lekker uitziet? Als hij je stiekem aanraakt of pas wanneer hij tegen je aan begint te rijden?

De makers van het filmpje hopen op deze manier vrouwen vertrouwen te geven aangifte te doen als ze zich onheus bejegend voelen. De verkeerspolitie benadrukt dat iedere vorm van seksuele intimidatie serieus genomen wordt, ook al is volstrekt onduidelijk wie het gedaan kan hebben.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)