19

Seksuele voorlichting: zo moet het dus níet

Kijknou. Hilarische aflevering van 'Last Week Tonight' over seksuele voorlichting in de Verenigde Staten en hoe de Amerikanen daar een potje van maken.

In Nederland hebben we ‘De Dokter Corrie Show’ en krijgen kinderen al op de basisschool seksuele voorlichting. Wij raken niet in paniek als er moet worden uitgelegd hoe een condoom werkt. Maar in de Verenigde Staten is dat een heel ander verhaal. Daar zijn scholen in overvloed die helemaal niets aan seksuele voorlichting doen en krampachtig hun mond houden over piemels en vagina’s.


Van de vijftig staten doen er maar 22 aan seksuele voorlichting, maar daarmee is nog niet alles gezegd. In Mississippi, waar het aantal ongewenste zwangerschappen groot is, mogen docenten niet eens condooms in de klas laten zien. Sommige leerkrachten vinden daar de meest creatieve oplossingen op, blijkt uit deze hilarische aflevering van ‘Last Week Tonight’. Zoals de leraar die met een sok om zijn voet laat zien hoe je een condoom afrolt en omdoet. Je bescheurt het van het lachen, maar het is natuurlijk in en in triest dat er in ‘the land of the free’ nog steeds zo preuts met seks wordt omgesprongen.
De aflevering is van het begin tot het eind boeiend en grappig, soms hilarisch. Maar vooral het einde is de moeite waard. Dan wordt een voorlichtingsfilm getoond met een wel heel aparte cast en uitleg van zaken. Met een speciale rol voor niemand minder dan Jonathan Banks, de acteur die de bloedstollende ‘Mike’ speelde in Breaking Bad. Kijken!

Geef een reactie

Laatste reacties (19)