3

Sms’en met Mark en Diederik

Toneelschrijver Daan Windhorst kroop in het hoofd (en de telefoon) van onze premier

De denkbeeldige smsjes van Rutte hebben onze dag gemaakt, maar we waren erg benieuwd naar het verhaal achter de grap. We vroegen de maker, Daan Windhorst, hoe hij op het idee kwam:

Het nieuws als een verzameling personages

Van beroep ben ik toneelschrijver, dus ik kijk misschien meer dan de meeste mensen naar het nieuws als een verzameling personages. Dat is hoe ik op dit soort ideeën kom: door me voor te stellen hoe die personages achter de schermen met elkaar praten.

Rutte als een schreeuwerige, overenthousiaste Willem Bosch

“Ik doe dit soort dingen vaker, hoewel ze iedere keer anders zijn. Ik verzamel die dingen op mijn blog wwww.douchegordijn.net (met vier W’s). Zelf heb ik me het meest vermaakt met het beeld van Mark Rutte als een schreeuwerige, overenthousiaste Willem Bosch.”

Enigszins willekeurig

Toch denk ik dat er ook een soort kern van waarheid in zit: dat Samsom en Rutte op dit moment enorm aan het piekeren zijn waar dat geld in vredesnaam vandaan moet komen. En dat het hoe dan ook enigszins willekeurig is waar nu weer op bezuinigd wordt. En altijd zonde.

Tax op vies eten

Daarom ben ik ook heel blij dat ik niet hoef te kiezen waar ze in moeten gaan snijden. Hoewel een tax op vies eten geen slecht idee zou zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)