6

SNL is terug en gaat direct met gestrekt been in op Trump


Saturday Night Live is terug met een nieuw seizoen, het 43ste alweer. In de tussentijd sleepte het satirische tv-programma 22 Emmy-nominaties in de wacht en ging met 9 beeldjes naar huis. Tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging SNL verder waar het was gebleven: Donald Trump, gespeeld door Alec Baldwin.

In de openingssketch, gesitueerd in het Witte Huis, zien we Baldwin die als Trump de burgemeester van San Juan in Puerto Rico aan de telefoon krijgt. Burgemeester Carmen Yulin Cruz laat, net als in het echt, weten dat de bevolking op het zwaar getroffen eiland dringend hulp nodig heeft. Dat wordt lastig, denkt Trump. Want: ‘Het is een grote oceaan, met visjes en bubbels en schildpadden die bijten.’

Met de sketch laat SNL maar weer eens zien dat met Trump in het Witte Huis de lijn tussen absurdisme en werkelijkheid flinterdun is. Ook in de echte wereld laat Trump Puerto Rico barsten en valt in plaats daarvan burgemeester Cruz op twitter aan omdat ze iets naars over Trump zou hebben gezegd.

Gedurende de hele uitzending is de Trump-clusterfuck van de afgelopen weken een terugkerend thema. Van gastartiest Jay Z die optreedt in een shirt van NFL-speler Colin Kaepernick, tot de “weekend update” waarin Trump de wind van voren krijgt om zijn rampzalige… nou ja, alles. Michael Che vuurt een monoloog af waarin hij geen spaan heel laat van de zogenaamde Amerikaanse president.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)